Nettisivun konversion parantaminen

Konversio

marketing
Yksinkertaisimmin konversiolla tarkoitetaan tavoitteen toteutumista verkkosivuilla. Konversio voi olla esimerkiksi yhteystiedot-sivulla käynti, lomakkeen täyttäminen, tuotteen tilaaminen tai jonkin painikkeen painallus. Konversioprosentti on mittari jolla mitataan sivustolle asetetun tavoitteen toteutumisen suhdetta. ööö..mitä?

Rautalanka: Sivuston tavoitteeksi on annettu se, että sinne saapuva kävijä viettäisi sivustolla aikaa yli 3 minuuttia. Seuraavaksi sivustollesi tulee 2 kävijää. Toinen viipyy 20 sekuntia ja toinen 4 minuuttia. Konversioprosentti on 50.
Konversioprosentin kanssa näpertely saattaa tuntua monesta turhalta. Jos olet verkkokauppayrittäjä, tämä on kuitenkin hyvin arkipäiväinen asia. Esimerkiksi sivustollasi käy 1000 kävijää päivässä ja heistä 4 prosenttia päätyy ostamaan 50€ arvoisen tuotteen. Jos konversiota saadaan parannettua yhden prosenttiyksikön verran, myynti kasvaa 25 prosenttia, eli 500€. Oli sinulla verkkokauppa sanan suoranaisessa merkityksessä tai ei, sivustosi on kuitenkin myyjä. Myyjä joka myy yrityksenne tuotteita tai palveluita. Tavalla tai toisella.

Yleisin sudenkuoppa

Myyjä myy teille vaikkapa hakukonemarkkinointia. Hän laskee teille laskutoimituksen: Sijoitatte vuoden mittaiseen Adwords kampanjaan 500€. Myytte palveluita joiden keskihinta on 270€. 2 myyntiä kampanjan kautta (500€ - 2 x 270€) tuottaa teille 40€:a voittoa. JES! Helppoa rahaa. 

Paitsi, että siitä jää huomioimatta sellainen seikka, että 270€:sta tuskin koko summa on katetta. Tilannetta voisi verrata siihen, että tarjoatte ilmaisen kopterikyydin asiakkaalle jos hän tulee ostamaan kaupastanne 540€ hintaisen tuotteen. Asiakkaan hakeminen kopterilla maksaa teille 500€. Ettehän tällöinkään tee 40€ voittoa. Jos 540€ myynnistä 50€ on katetta. Olette tehneet 450€ tappiota.

analysis